Fish & Nuts is een uniek concept waarin twee gezonde producten worden samengevoegd. Met de bijzondere combinatie van vis en noten probeert eigenaar Hassan Meftah (35) consumenten bewust te maken van gezond en lekker eten.

“Ik was bezig met het ondernemingsplan voor Fish & Nuts en ging daarvoor vaak naar de zee om te brainstormen. Tijdens die tripjes bedacht ik dat ik inmiddels aardig wat ervaring had opgedaan met vis. Mijn nieuwe plan was om vis en noten te combineren.

Die twee gaan goed samen, maar zijn apart van elkaar ook sterk”, weet Meftah. Het ondernemen heeft Meftah niet van een vreemde. “Mijn vader was slager in Tilburg. Ik hielp hem vaak mee in de zaak en zodoende heb ik het ondernemerschap ontdekt.” Na het afronden van de studie bedrijfsmanagement, werkte hij parttime als leidinggevende bij Veolia en kwam hij in aanraking met een viszaak waarvan hij parttime de eigenaar werd. Meftah vertelt dat het een kille viswinkel was. “Ik miste de passie. Het was enkel vis bakken in het vet dus besloot ik na anderhalf jaar te stoppen.” In de fase daarna besloot hij te gaan kijken wat hij wilde. De ondernemer dacht aan het beginnen van een delicatessenzaak met gezonde producten. Zo werd Fish & Nuts geboren.

Passie

Dat hij de passie nu heeft teruggevonden, blijkt wel uit de uren die hij maakt. “Als startende ondernemer moet je niet voor luxe kiezen en zoveel mogelijk zelf doen.” Hij doet dan ook alles het liefst zelf. Zo doet hij de inkoop en administratie en is hij gastheer, kok en schoonmaker. “Soms kan het dat ik op een zondagavond bijvoorbeeld om twee uur ’s nachts nog sta schoon te maken. Dat vind ik helemaal niet erg.”

Niet alleen hard werken is een grote passie van Meftah. “Ik vind het ook belangrijk dat we denken aan mensen die het minder hebben.” De eigenaar van Fish & Nuts vertelt trots dat hij acties bedenkt voor minderbedeelden. Een voorbeeld van zo’n actie is: Bij 50 likes geeft hij een gerecht aan een dakloze. “Het is belangrijk om aan anderen te
denken. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb om dit soort acties te doen.”

Notengarnaal

Bij Fish & Nuts is het mogelijk om het gerecht in de zaak op te eten. “Het lekkerste gerecht vind ik zelf een couscoussalade met noten en vis. Ook heb ik een nieuwe notenkorst voor een garnaal ontwikkeld”, vertelt Meftah stralend. “Die staat nog niet op de menukaart, maar het plan is wel dat dat binnenkort gaat gebeuren.”

Tekst: Tahnee van Nispen

Link naar het artikel: https://tilburg.nieuws.nl/zakelijk/44518/fish-nuts-meer-dan-viszaak/